Ivf, קיצור של IVF, הוא הטיפול הרבייה המסייע בשימוש הנפוץ ביותר כיום. מבחינה טכנית, טיפול בהפריה חוץ גופית הוא בחירה והפריה של תא ביצית מופרית (עובר) במספר מסוים על ידי הפריה של תא ביצית נקבה (ביצית) ותאי זרע זכריים (זרע) מחוץ לגוף בתנאי מעבדה שהוכנו בקפידה. רֶחֶם. כל השיטות הקשורות להפריה חוץ גופית מאז 1971 היו הבסיס לפרקטיקה של היום. רוברט ג'י אדוארדס נחשב ליוצר של טיפול IVF עכשווי. התינוק הראשון (לואיז בראון) שנולד עם IVF נולד באנגליה ב-1978. לאחר מהפכה זו בבריאות הרבייה, לימודים בתחום ההפריה החוץ גופית תפסו תאוצה והתפשטו בעולם.
לואיז בראון, שנולדה בניתוח קיסרי כתוצאה מהזרעה מלאכותית ב-1978, פרצה דרך כיישום ההפריה החוץ גופית הראשון בעולם. עד כה, יותר מ-5 מיליון ילדים נולדו בהפריה חוץ גופית. לאחר 1992, נרכשה פרספקטיבה חדשה, ונמצא פתרון לגברים עם בעיות זרע בשיטת המיקרו-הזרקה (ICSI), וניתן ליישם שיטה זו אפילו עם ביופסיות אשך זרע השייכות לגברים שאין להם זרע. . בעיות שחוו במהלך ההריון מתרחשות כתוצאה מנשים בנות 35 ומעלה או דלדול מאגרי הביציות בגיל מוקדם יותר. לגברים יש גם בעיות בהתפתחות הזרע. במקרים כאלה, הריון בריא לא יכול להתרחש מכיוון שלא ניתן להשיג זרע בריא. במטופלים העוברים טיפול IVF, מושג הצלחה של בין 20% ל-60%, בהתאם לכל גורמי המטופל. מרכזי הפריה חוץ גופית צריכים להיות מאורגנים היטב ובעלי מערכת איכותית. הצלחת הטיפולים המיושמים קשורה לאיכות הטכניקות, הציוד והחומרים בהם משתמשים מרכזי הפריה חוץ גופית, ובעיקר בהכשרה ובמקצועיות של הצוות שישתמש בטכניקה ובציוד זה. קיימות מספר שיטות שונות עבור טיפול זה.
זהו תהליך הנחת הזרע ישירות לתוך הרחם, אותו מכינה האישה לייצר 1-2 ביציות באמצעות כדורים או זריקות, ולאחר מכן נבחר בשיטות מיוחדות רגע לפני שהביצית נסדקת. על מנת שבני הזוג יתחסנו, האישה חייבת להיות מתחת לגיל 38 ובעלת רזרבה שחלתית תקינה, שתי הצינוריות חייבות להיות פתוחות, הרחם חייב להיות תקין, והגבר חייב להיות בעל מספרים ושיעורי ניידות מסוימים לפחות. בדיקת זרע
זהו תהליך של הפריית הביציות שנאספו מהאישה עם הזרע שנלקח מהגבר בתנאי מעבדה מיוחדים. הפריה חוץ גופית דורשת כמות מסוימת של זרע חי מהגבר. בשיטה זו מניחים מספר מסוים של זרעונים באותה סביבה עם כל ביצית והם צפויים להפריה עצמית ללא כל התערבות. כיום מדובר בשיטה בה משתמשים פחות ופחות במרפאות IVF מודרניות ואחוזי ההצלחה שלה נמוכים מהזרקת מיקרו.
בתהליך זה נוצרים עוברים על ידי הזרקת זרע לכל ביצית בוגרת שנאספת בזה אחר זה. לכן, גם גברים עם ספירת זרע נמוכה מאוד יכולים להביא ילדים בשיטה זו. יתרון נוסף של שיטת המיקרו-הזרקה הוא שהביציות הבוגרות שנאספו מופרות יותר משיטת ההפריה החוץ גופית.
היעדר תאי זרע בניתוח הזרע בפעולת TESE נקרא "אזוספרמיה". כאשר יש אזוספרמיה על רקע חסימה בצינורות, ניתן להשיג זרע בשיטות שאיבה פשוטות. באזוספרמיה, שבה התעלות פתוחות, תהליך החיפוש אחר זרע בשיטה מיקרוכירורגית מתוך האשך מתחת למיקרוסקופ נקרא TESE. הליך זה, המבוצע בהרדמה, רגיש יותר משיטת הביופסיה המרובה ללא שימוש במיקרוסקופ. שיעור ההצלחה גבוה יותר מאחר שהערוצים שבהם ניתן למצוא זרע מזוהים על ידי ראייה במיקרוסקופ. בנוסף, שיעור הסיבוכים שעלולים להופיע בגברים שעברו ניתוח TESE הוא ברמה מינימלית.
ישנם 2 גורמים אפשריים לאזוספרמיה בהתאם לחסימה: במקרה של חסימה, למרות שאין בעיה מאוד חשובה בייצור הזרע אצל הגבר, ייתכן שהזרע אינו יכול לעבור מהאשך לזרע. חסימה בדרכי המין בין האשך לפין עקב ניתוח או זיהום קודם, או היעדר מולד של דרכי רבייה אלו. אם אין מכשול, איזו קבוצה נפוצה יותר. הבעיה עשויה להיות ייצור זרע לא מספיק, הורמונלי, גנטי או זיהום בעבר. ברוב המקרים, אין סיבה מיוחדת להסביר את המצב.
• הערכה של בני הזוג הפוריים בבדיקות גינקולוגיות ואורולוגיות,
• בחירת ותכנון שיטת הטיפול,
• התפתחות ביציות על ידי גירוי באמצעות תרופות (השראת ביוץ)
• איסוף ביציות בהרדמה (הליך OPU)
• הפריה של הביצית עם זרע (ICSI) העברת עוברים
בשנים האחרונות, הטיפול הנפוץ ביותר לזוגות שאינם יכולים להביא ילדים באופן טבעי הוא הפריה חוץ גופית. בטיפול IVF משולבים ביציות האישה וזרע הגבר בסביבת מעבדה. אז התאים המאוחדים האלה נשמרים בסביבות טמפרטורה מסוימות ומופרים. השיטה של הנחת 1 או 2 מהעוברים הבריאים ביותר לתוך הרחם בעזרת צנתר דק נקראת טיפול IVF. כאשר מתרחש הריון עם טיפול IVF, התהליך הבא אינו שונה בהרבה מתהליך ההריון הרגיל.
תוך בחינת הדברים שיש לשקול לפני הטיפול; קודם כל, אמהות ואבות לעתיד צריכים לעשות מחקר בנושא זה לפני תחילת טיפול IVF. אתה חייב לדעת למה לצפות. בחירת הרופא והמרפאה הנכונים חשובה מאוד לפני תחילת טיפול IVF. למרות שצורת טיפול זו יקרה, חשוב מאוד שהיא תיעשה על ידי צוותים מקצועיים. לפני תחילת טיפול IVF, הן לעתיד והן לאב לעתיד לא צריכים לעשן או להשתמש באלכוהול במהלך הטיפול. במיוחד אם לאם לעתיד יש תרופות שהיא משתמשת בהן ללא הרף, עליה לחלוק את המידע הזה עם הרופא שלה. לפני תחילת טיפול IVF, יש להימנע מסביבות חמות במיוחד כמו חמאם טורקי וסאונה. לפני טיפול הפריה חוץ גופית, גם האם לעתיד וגם האב לעתיד צריכים להתרחק מספורט ותרגילים מוגזמים. אם האם או האב הפוטנציאליים סבלו ממחלת חום בחודשיים האחרונים לפני טיפול הפריה חוץ גופית, הוא בהחלט צריך לחלוק זאת עם הרופא שלו. בנוסף, אם לגבר או אישה הייתה בעיה כמו זיהום או דלקת באיברי המין בחודשים האחרונים לפני טיפול IVF, הם בהחלט צריכים לחלוק זאת עם הרופא. במיוחד גברים צריכים להעדיף תחתונים נוחים ורפויים לפני טיפול IVF.אם קיימת בעיית משקל לפני טיפול IVF ולא ניתן לספק את תוכנית התזונה לבד, יש לפנות לעזרה של דיאטנית. יש להקדיש תשומת לב מיוחדת לתזונה עשירה בפירות, ירקות, מינרלים וסידן. כדאי להתרחק ממאכלים מוכנים ככל האפשר. זה גם מועיל להתרחק ממוצרים שמנוניים, מלוחים ומטוגנים יתר על המידה. יש לקחת בחשבון גם צריכת נוזלים מרובה לפני טיפול IVF. עם זאת, מי שיעבור טיפול IVF צריך בהחלט להתרחק ממשקאות חומציים. עליהם לצרוך מיץ פירות, חלב, מים מינרליים ככל האפשר, וכן לצרוך לפחות 2 ליטר מים ביום. עליך להיות שם בזמן התור שניתן על ידי הרופא. כי התנאי הכי חשוב להצליח בשיטת IVF הוא התזמון. לפני טיפול הפריה חוץ גופית כדאי לשים לב להיגיינת המקומות בהם תיבדקו. זה גם ירגיע אותך וגם ישפיע לטובה על התקשורת שתיצור עם הרופא שלך. לפני טיפול IVF, זה יהיה מאוד שימושי עבורך להרגיש טוב יותר וללמוד את התשובות לכל השאלות שבראש שלך. זה אחד הנושאים החשובים ביותר לסמוך על הרופא שלך לפני טיפול IVF. עם ביטחון זה, עליך להקשיב היטב לכל מה שהרופא שלך אומר ולהימנע מיישומים שגויים. כי מצב שלא מובן עלול לגרום לתוצאות לא רצויות.
בטיפול IVF, אין שום דבר מיוחד שצריך לעשות לאחר ההעברה. לאחר העברת העובר, זוגות יכולים לנוח כחצי שעה במרפאה שבה מתבצע ההליך, ולאחר מכן ללכת הביתה. זה בסדר לזוגות המגיעים מחו"ל לנסוע 2-3 שעות לאחר ההעברה. זוגות המגיעים ממרחקים נוספים יכולים לחזור לבתיהם לאחר שהות של יום אחד באיסטנבול במידת הצורך. לאחר תהליך ההעברה, מספיק לאם לעתיד להקשיב במשך 3 ימים. לאחר מכן הוא יכול לחזור לחיי היומיום שלו. להתעטשות, שיעול, פנייה ימינה ושמאלה בזמן השינה אין כל השפעה מזיקה. כמו כן, טיפוס וירידה במדרגות בטוח לחלוטין. עד להתרחשות ההריון, כדאי להתרחק מפעילות גופנית כבדה ומעבודה כבדה, ולהיזהר לא לבצע תנועות פתאומיות. מלאות בשדיים, כאבים דמויי מחזור במפשעה, הפרשות חומות-ורודות בצורת טיפות הם המצבים שניתן לראות לאחר הווסת.
תהליך העברה. אתה לא צריך לפחד או לדאוג כשאתה מתמודד עם מצבים אלה. עם זאת, אם ההפרשה היא כמו הפרשות וסת אדומות, אתה בהחלט צריך להתייעץ עם הרופא שלך. אין שום נזק להתקלח לאחר תהליך ההעברה. הימנעי משתיית משקאות מוגזים, קפה ותה צמחים, הן לאחר ההעברה והן בהריון. יש להימנע לחלוטין מעישון ואלכוהול. כדאי להתרחק ממזונות חריפים ושומנים במיוחד, לצרוך ירקות טריים, פירות ומזונות עשירים בחלבון ולצרוך הרבה מים. לעולם אל תשתמש בתרופות מרשם מבלי לדבר תחילה עם הרופא שלך.
• אין לעשות ספורט כבד בימים הראשונים.
• שחייה לא מומלצת כדי להימנע מזיהומים בנרתיק.
• הרמה ונשיאה של חפצים כבדים אינה מומלצת.
• אין להשתמש באלכוהול וסיגריות יחד.
• כדאי להמתין שבועיים לפני שתתעסק בפעילות מינית.
• תרופות לשימוש יש ליטול בהתייעצות עם הרופא. יש להשתמש בזריקות פרוגסטרון ותרופות אחרות הניתנות לתמיכה בלוטאלית כמתואר ללא הפרעה. בדרך כלל, התמיכה הלוטאלית עם פרוגסטרון נמשכת עד סוף השבוע ה-12 להריון. לאחר שבוע זה, השליה מספקת תמיכה לפרוגסטרון בגוף.
• אסור לאכול חלב לא מפוסטר וגבינה טרייה כדי למנוע זיהום אפשרי בליסטריה.
אם אינך רואה תשובה לשאלתך, תוכל לשלוח לנו דוא"ל מטופס יצירת הקשר שלנו.
תמיד עדיף להיות באיסטנבול כמה ימים לפני הטיפול עבור כל ההערכות והבדיקות.
כל הטיפול אורך כ-15-20 יום. לכן, יהיה זה אידיאלי לתכנן את החופשה בהתאם.
מחזור IVF אורך כחודשיים. נשים מתחת לגיל 35 נכנסות להריון ויולדות תוך זמן קצר יותר עם החזרת ביצית IVF הראשונה והעברת העוברים לאחר מכן.
הפריה חוץ גופית עשויה להיות מומלצת כטיפול העיקרי לאי פוריות בנשים מעל גיל 40. הפריה חוץ גופית יכולה להיעשות גם עבור כמה בעיות בריאותיות. . לדוגמה, אם יש לך או לבן זוגך נזק לחצוצרה, הפריה חוץ גופית עשויה להיות אחת האפשרויות.
הפריה חוץ גופית, המכונה IVF, היא שיטה המסייעת להתעברות. בטיפול IVF מופרית הביצית האנושית בזרע במעבדה ומוכנסת לרחם. הריון מתרחש כאשר ביצית מופרית (עובר) משתלת ברחם.
הממוצע של נשים מתחת לגיל 34 המסוגלות להרות בניסיון ההפריה החוץ גופית הראשון (כלומר איסוף ביציות ראשון) הוא 55%.
נשים מעל גיל 50 בדרך כלל אינן מועמדות להפריה חוץ גופית. עם זאת, אישה יכולה להפוך לאם באמצעות IVF בכל גיל כאשר יש לה ביצית או עובר קיימא ורחם מקובל.
מכיוון שיותר מעובר אחד מוחלף ברחם כחלק מטיפול IVF, הסיכון ליצירת תאומים או שלישיות עולה באופן אקספוננציאלי. יותר מבובה אחת לא תיראה כמו משהו נורא; עם זאת, זה יגביר משמעותית את האיום של צרות עבורך ועבור התינוקות שלך.
עם סיכון מוגבר ללידה מוקדמת, לחץ דם גבוה, חריגות שליה ובעיות אחרות, הפריה חוץ גופית יכולה לגרום לתאומים, שלישיות או מכפילים בדרגה גבוהה. הסיכוי להפלה והפרעות בלידה עולה עם גיל האם מתקדם, שהוא לרוב הגורם להפריה חוץ גופית.
רוב הביציות הבשלות של החולים מופריות בממוצע בין 70 ל-85 אחוז מהמקרים. בהפריה חוץ גופית רגילה, לא ניתן להזריק ביציות לא בשלות (ICSI) ואינן מופרות. שיעורי ההפריה עשויים להיות נמוכים יותר מאשר אצל חולה טיפוסי אם הביציות הן באיכות ירודה ו/או הזרע המשמש ממש גרוע.
מטופל יכול לקבל עד 90 זריקות למחזור בתדירות של 1-2 זריקות ביום, בהתאם לטיפול המסוים ומהלך המחזור.
FSH, AMH ואסטרדיול הם שלושה הורמונים שנבדקו במיוחד. בעוד שה-AMH עדיין נותן לנו אומדן של כמה ביציות יש, רמות גבוהות של FSH מעידות לרוב על ירידה ברזרבה שחלתית, מה שעלול לפגוע בהצלחת הפריה חוץ גופית.